Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

KILL THE BEAST !!!


¨…αρχίζω να πιστεύω πως έρχεται η ώρα του «ζώου»…¨







 Του συνεργάτη SISIFUS

         Τάδε έφη Αριστοτέλης (Πολιτικά 1): Η διαφορά ανάμεσα στην έκφραση του ανθρώπου και στην έκφραση του ζώου δεν είναι τα αισθήματα αλλά η αντίληψη κι αυτή ακριβώς είναι η διαφορά ανάμεσα στη ζωϊκή και στην πολιτική κοινωνία. Αλλά για να ζήσει ο άνθρωπος σύμφωνα με τη φύση του χρειάζεται τους νόμους. Χωρίς αυτούς χάνει την ανθρώπινη οντότητα και μοιάζει με θηρίο. Φτάνοντας την υπέρτατη τελειότητα, ο άνθρωπος γίνεται το «άριστο» από όλα τα ζώα ενώ αν χωριστεί από τον νόμο και τη δικαιοσύνη είναι το χειρότερο.  Για τον Αριστοτέλη, ο σκοπός της πόλης είναι ηθικοπλαστικός. Κύριος σκοπός είναι να γίνουν οι πολίτες ενάρετοι άρα ηθική και πολιτική έχουν στενή σχέση.
        
          Πού είσαι Αριστοτέλη να δείς την κατάντια μας!!! Νόμιμοι και παράνομοι μπλέξαμε τα μπούτια μας!!!Ο νόμος, πυξίδα για κάποιους «αριστοτελικούς», εφαρμόζεται κατά περίπτωση και… κατά βούληση. Και για να γίνει πιο εύκολη η παράκαμψή του, επιστρατεύτηκαν οι καλύτεροι μηχανικοί και άνοιξαν στο οικοδόμημα «πόρτες», «παράθυρα», «χαραμάδες», «τρύπες», «τρυπάρες, «τρυπούλες», μέχρι και την μπουλτόζα έχουν στη γωνία και περιμένει, αν διαπιστωθεί ότι δεν χωρούν οι «δικοί» τους να περάσουν!!! Ήταν όμως κουραστικό ολημερίς να χτίζεται, το βράδυ να γκρεμίζεται (σαν το γεφύρι της Άρτας) και αφού είχαν την πέτρα, είχαν και το πηλοφόρι-το μυστρί είπαν να πρωτοτυπήσουν σε αρχιτεκτονικό μοντέλο!!!!

          Και τότε το παράνομο έγινε νόμος, αυστηρός, χωρίς πολλά πορτοπαράθυρα γιατί πλέον δεν υπήρχε κανένας λόγος να …. αερίζεται!!!!  Άλλωστε μέχρι να γίνει νόμος, διασχίζει μια πορεία «δημοκρατική»!! Ηλεκτρονική διαβούλευση (???) όπου μπορείς να εκφράσεις τις απόψεις σου (λες και κάποιος της ακούει), συζητείται...........
παράλληλα ως νομοσχέδιο (κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν ασκούνται πιέσεις από τους θιγμένους) και επειδή είναι καλά «δεμένο», γίνεται γρήγορα νόμος και ….όχι δεν τελειώσαμε….. αρχίζουν οι τροποποιήσεις (για όσους χάζευαν και άργησαν να απαιτήσουν να βγάλουν την ουρά τους απέξω).
Εννοείται φυσικά ότι η αυστηρότητα του νόμου εξαντλείται επάνω σε αυτόν που τον σέβεται (καλύτερα σεβόταν), που δεν ανήκει σε συντεχνίες (το κράτος φροντίζει για αυτόν ούτως ή άλλως) και δεν είναι στην κουλτούρα του να αναζητεί τηλεφωνικά χαμηλόβαθμους πολιτικάντηδες, που ποιος ξέρει με ποιο αντάλλαγμα, θα βάλουν την υπογραφή τους πάνω σε μια αίτηση και θα απαιτήσουν την «εξαίρεση» του εν λόγω από τις διατάξεις του νόμου!!!!!

         Επιστρέφοντας στα λεγόμενα του Αριστοτέλη, περί ενάρετων πολιτών και ηθικής (πάνε αυτά) και σε συνδυασμό με κάποια συμπτώματα που παρατηρώ τελευταία επάνω μου αλλά και σε κοντινούς μου (άναρθρες κραυγές, βρυχηθμοί, άγρια ένστικτα), αρχίζω να πιστεύω πως έρχεται η ώρα του «ζώου». Και τότε η πάλη ανάμεσα στον άνθρωπο και στο θηρίο, που κρύβει μέσα του θα είναι… όπως ακριβώς περιγράφεται από τους Χαϊνιδες στην «Τίγρη»:

 «   Έχω μιά τίγρη μέσα μου, άγρια λιμασμένη
που όλο με περιμένει
κι όλο την καρτερώ
τηνε μισώ και με μισεί θέλει να με σκοτώσει
μα ελπίζω να φιλιώσει
καιρό με τον καιρό.
Έχει τα δόντια στην καρδιά, τα νύχια στο μυαλό μου
κι εγώ γιά το καλό μου
γιά κείνη πολεμώ
κι όλου του κόσμου τα καλά με κάνει να μισήσω
γιά να της τραγουδήσω
τον πιό βαρύ καημό.
Όρη, λαγκάδια και γκρεμούς με σπρώχνει να περάσω
γιά να την αγκαλιάσω
στον πιό τρελό χορό
κι όταν τις κρύες τις βραδιές θυμάται τα κλουβιά της
μου δίνει την προβιά της
γιά να τηνε φορώ.
Καμιά φορά απ' το πιοτό πέφτομε μεθυσμένοι
σχεδόν αγαπημένοι
καθείς να κοιμηθεί
και μοιάζει τούτη η σιωπή με λίγο πριν τη μπόρα
σαν τη στερνή την ώρα
που θα επιτεθεί.»

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ…..ΑΣ ΛΙΜΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Το όμορφο τραγούδι σε εκτέλεση Ψαραντώνη ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...