Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

GEORGE SOROS: Financier and … PHILANTHROPIST!!!!

Αφού και από τον Jeffry D. Sachs προβάλλεται ότι ο G. Soros είναι φιλάνθρωπος επενδυτής, τότε …. σωθήκαμε!!!


 







Έτσι αναγράφεται στη σελίδα του Earth Institute του Columbia University (ΕΔΩ), στην οποία παρουσιάζεται το βιβλίο του Jeffrey D. Sachs με τίτλο ¨THE END OF POVERTY¨και προβάλλεται σχετική δήλωση του G. Soros (αρχική φωτο).

Για τον κο Jeffrey D. Sachs έχουν γραφεί πλήθος άρθρων -  δημοσιευμάτων – αναλύσεων στα Ελληνικά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, αφού συγκαταλέγεται στους φίλους του Γ. Α. Παπανδρέου, αλλά και του Ανδρέα Α. Παπανδρέου (i4cense).
Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο Mediterranean Green Development Investors Forum, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και είναι ένας από τους βασικούς καθοδηγητές  της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής.
Πoιός είναι όμως ο Jeffrey D. Sachs, με το...........
ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακό βιογραφικό ??
Είναι ο διευθυντής του Earth Institute, καθηγητής της Βιώσιμης Ανάπτυξης, και ο καθηγητής της Πολιτικής Υγείας και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Είναι επίσης Ειδικός Σύμβουλος του Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας,  για να μειώσουν την ακραία φτώχεια, τις ασθένειες, την πείνα, από το έτος 2015.
 Από το 2002 έως το 2006, διετέλεσε Διευθυντής του Millennium Project του ΟΗΕ (www.unmillenniumproject.org). Διετέλεσε και  Ειδικός Σύμβουλοσ των Ηνωμένων Εθνών όταν Γενικός Γραμματέας ήταν ο Κόφι Ανάν. Ο Sachs είναι επίσης πρόεδρος και συνιδρυτής της Millennium Promise Alliance  (www.millenniumpromise.org) , μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με στόχο τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 1998 έως το 2002, ο καθηγητής Sachs ήταν διευθυντής του Κέντρου για τη Διεθνή Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Στις 9/10/2011 είχε δηλώσει σε συνέντευξη του, στην κάμερα του ΣΚΑΪ ότι:
 «Ο Γιώργος καταβάλει μεγάλες προσπάθειες. Είμαι θαυμαστής του Έλληνα Πρωθυπουργού. Συνομιλώ τακτικά μαζί του όπως και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Αυτή τη στιγμή ο κ. Παπανδρέου καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να βρει λύσεις σε χρόνια προβλήματα της χώρας του την ίδια στιγμή δέχεται τρομερές πιέσεις από τους Ευρωπαίους, τους δανειστές και τις αγορές που του υποδεικνύουν να κάνει πότε το ένα και πότε το άλλο…¨.

Επίσης, από τη σελίδα του Millennium Project του ΟΗΕ, στο οποίο διετέλεσε Διευθυντής ο Jeffrey Sachs και ειδικότερα στην υποσελίδα με τίτλο ¨Statements of support for Investing in Development¨, συναντάμε ξανά τον G. Soros, μέσω του ιδρύματός του ¨OPEN SOCIETY FOYNDATION¨.

Από τα παραπάνω, είναι φανερή η υποστήριξη του G. Soros σε πρωτοβουλίες – δράσεις,  που συμμετέχει και ο κος Jeffrey Sachs.

Ας μην ξεχνάμε επίσης και όσα έχουν γραφεί για τις επισκέψεις και τις συναντήσεις του κου G. Soros στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...