Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ…ΟΝΟΜΑ!!!

Του συνεργάτη: Sisifus

    Η αστάθεια που επικρατεί στην τιμή της βενζίνης σημειώνοντας μονίμως ανοδική τάση, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια και τις φημολογίες ότι θα αγγίξει και τα δύο (2) ευρώ το λίτρο είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός!! Τα νεύρα έχουν γίνει κρόσσια, τα αυτοκίνητα παραμένουν στα σημεία στάθμευσης σα μολυβένια στρατιωτάκια την ίδια στιγμή που τα τέλη κυκλοφορίας μας έπιασαν από τα μαλλιά, τα ασφάλιστρα από τα αυτιά (για service και για ΚΤΕΟ ούτε λόγος) και οι προσευχές να βγάλουν τα λάστιχα και αυτόν τον χειμώνα συνοδεύονται πλέον από τάματα!!!
    Εύλογα γεννάται το ερώτημα πώς θα φτάσεις στη δουλειά σου (όσο την έχεις ακόμη) όταν τα μέσα μεταφοράς αντιμετωπίζουν ένα κάρο προβλήματα: απεργίες, περικοπές, εφεδρείες, συνταξιοδοτήσεις, ανύπαρκτες προσλήψεις!  Φυσικά η εξυγίανση του δημόσιου τομέα (???) απαιτεί και θυσίες!! 
ΔΕΚΤΟ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!! Και με το αστείο «πάρε ταξί», δεν γελάς πια γιατί απλά… δεν σου περισσεύουν!!! Και ξάφνου μέσα από την κατήφεια γεννήθηκε μια φαεινή ιδέα!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑΛΟΓΑ!!! Έχεις δυνατότητα επιλογής χρώματος (καφέ, μαύρα, σταχτιά), φέρουν ταχύτητες (βάδην, τροχάδην, καλπασμός και …πλάγιο βάδισμα)  και από έξοδα κίνησης.......,
οποία χαρά!!!! Καταναλώνουν νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα (αύξηση ποσότητας σε περιόδους ζέστης) και χόρτα κατά προτίμηση μυρωδάτα!!! Άντε, πού και πού, μήλα και καρότα!!! Εάν ληφθεί μέριμνα από τον αναβάτη και για το θέμα των περιττωμάτων  (ε, ζωντανό είναι)  είσαι έτοιμος προς αναχώρηση!!!!
     Πολλά τα οφέλη!!!!!!!! Πέραν της μείωσης του κόστους μετακίνησης, συμβάλλεις ενεργά και στην «πράσινη ανάπτυξη»: μείωση εκπομπής ρύπων, τέλος στην ηχορύπανση ( καλπασμός και χλιμίντρισμα, αντί για μπινελίκι και κορνάρισμα ), μετατροπή των χώρων στάθμευσης σε στάβλους! Πώς να ξεχάσει κανείς την κοπή των δέντρων, από τον τέως Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κακλαμάνη, στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας με σκοπό την κατασκευή χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων??? ΠΩΣ??? Αυτός έφταιγε που κυκλοφορούσαμε με αυτοκίνητα και όχι με άλογα????
Ακόμη και ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας μπορεί να δώσει  με την αναβίωση ξεχασμένων επαγγελμάτων όπως αυτό του πεταλωτή, του σαμαρά (και όχι του Σαμαρά), του σταβλίτη κ.ο.κ.
Κι όμως δεν είναι ανέφικτο σε μια εποχή που τα …έχουμε δεί όλα!!!!!!!!! Ίσα ίσα, θα μπεί μια πινελιά παραμυθιού στη ζωή μας όταν γεμίσουν οι δρόμοι αμαζόνες και όταν  το απέναντι …καμάκι πλησιάσει ως ηνίοχος, παρουσιάζοντας με καμάρι το δυνατό άτι του!!!! Όσο για τους «κλασσάτους», που θα θέλουν να ξεχωρίσουν από τον υπόλοιπο λαό (ε, δεν θα γίνουμε όλοι ίσα κι όμοια), προτείνεται να ντύνουν το άλογό τους με την τελευταία λέξη της μόδας και πάντα σε «haute couture” και αν αυτό δεν ικανοποιήσει αρκετά την ματαιοδοξία τους μπορούν να του φορέσουν και περικεφαλαία!!!!!!

       ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!!!! ΑΛΛΩΣΤΕ, Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...