Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Και στην κορφή … κανέλα !!!


Του συνεργάτη: SISIFUS       
         Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και αφού έχεις ελέγξει  την ύπαρξη ψυχικού σθένους, παίρνεις την τολμηρή απόφαση να ανοίξεις την τηλεόραση για να «ενημερωθείς»! Πάει καιρός από την τελευταία φορά και νιώθεις τύψεις. «Λες να έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και να μην έχω πάρει χαμπάρι?», αναρωτιέσαι! Με ένα κάποιο σφίξιμο (αμυντική στάση) προσπαθείς να καταλάβεις τι κρύβεται πίσω από τα γεγονότα καθώς ελίσσεσαι σα χέλι μέσα από άγνωστους όρους, κυρίως οικονομικούς!! «ΜΑ ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΧΝΑΖΩ? ΣΤΗ WALL STREET?».
         Και μέσα στο επικοινωνιακό παιχνίδι που έχει στηθεί ανάμεσα στο κουτί και τον αποδέκτη και την αγωνία για το ποιος θα νικήσει και απόψε, μια τρίπλα σε βγάζει εκτός παιχνιδιού. «Τι είπε? Το άρθρο 99? Τι είναι πάλι αυτό? Από πού κρατά η σκούφια του? Φύτρωσε? Τέλος πάντων…ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ??? Πέρα από διδακτορικό στα οικονομικά, πρέπει να έχω και πτυχίο νομικής για να παρακολουθήσω ειδήσεις?».
         Όλως περιέργως, το άρθρο 99 συνόδευε κάθε είδηση που αφορούσε σε αυτόφωρη σύλληψη celebrity, που κατά τα λεγόμενα χρωστούσε και της Μιχαλούς!! Και να ήθελες να αδιαφορήσεις είχε ήδη αποκτήσει κάτι από…τη λάμψη τους!!! Περίεργο άρθρο…όλο μούρη και σνομπισμό!! Ξυπνάει λοιπόν μέσα σου το αδηφάγο κτήνος της αναζήτησης λεπτομερειών για το life style! Κάτι σαν την ενδιαφέρουσα είδηση για το πού έκανε διακοπές ο Κωστέτσος! Και πού καταλήγεις?
         Πρόκειται λοιπόν για το άρθρο 99 του
Νόμου 3588/2007 «Πτωχευτικός Κώδικας» όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 12 του Νόμου 4013/2011. Και με μιας, η πλάνη ότι επρόκειτο για ένα άρθρο τόόόσο λαμπερό όσο και τα πρόσωπα που συνόδευε, διαλύθηκε!! Κρίμα! Και νόμιζες ότι επρόκειτο για μια χολιγουντιανών προδιαγραφών σύλληψη, με χειροπέδες και τα συναφή συνοδευτικά, εικόνες ταιριαστές στο profil των αλυσοδεμένων!!!
         Πτωχευτικός Κώδικας, λοιπόν!! Κάτι σαν χέρι βοηθείας πριν την πτώση, την οικονομική καταστροφή, την απώλεια θέσεων εργασίας και μάλλον έχοντας ως απώτερο στόχο και την είσπραξη κάποιων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς πιστωτές και κράτος!!!! Ωραία! Καλό ακούγεται σε χαλεπούς καιρούς!!! Θα σωθούν αυτοί, θα δώσουν και κανένα φράγκο για να σώσουν κι εμάς!
         Όμως πριν λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης δήλωσε: « Το άρθρο 99 παράγει απατεώνες». Μα γιατί, καλέ μου άνθρωπε, μας μπερδεύεις έτσι? Πάνω που καταλήξαμε ότι επιτέλους οι διατάξεις ενός άρθρου  είναι ενεργές, λειτουργούν (πρέπει να είναι και το μοναδικό άρθρο πού έχει αυτή τη χαρά) δείχνοντας παράλληλα και μια ανθρωπιά, μου λες ότι γίνεται φυτώριο απατεώνων?????
         Θα το κλείσω το ρημάδι το κουτί και θα πάω για ύπνο!!!!
 ΜΕ ΣΚΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...