Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

... ένα βυτίο δάκρυα


Όπως είδαμε στα δελτία ειδήσεων,
η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Ιταλίας Ελσα Φορνέρο, δεν άντεξε το βάρος των ίδιων της των εξαγγελιών και ούτε λίγο ούτε πολύ έβαλε τα κλάματα την ώρα που ανακοίνωνε τα μέτρα λιτότητας που θα πλήξουν τους συνταξιούχους της γειτονικής χώρας.
Σιγά τα δάκρυα!
Εδώ να δεις! Δυο χρόνια τώρα, τα κατ εξακολούθηση και κατά συρροή μέτρα για τους συνταξιούχους, έχουν προξενήσει κυριολεκτικά ένα βυτίο δάκρυα.
Με μια … μικρή διαφορά.
Εδώ είναι δάκρυα των συνταξιούχων και όχι αυτών που σχεδίασαν, ανακοίνωσαν και υλοποιούν τα μέτρα.
Κάθε ¨σώσιμο¨ είχε σαν φυσικό επακόλουθο και το κόψιμο των συντάξεων και αυτό το βιολί συνεχίζεται κανονικά.
Αν κάνουμε τον υπολογισμό,
2.000.000  συνταξιούχοι χ 1 κυβικό εκατοστό δάκρυα/συνταξιούχο χ 6 (όσες φορές σωθήκαμε) = 12.000.000 cm3 ή 12 κυβικά μέτρα. Δηλαδή ένα γεμάτο μεγάλο βυτιοφόρο.

Θυμήθηκα ένα σχετικό πραγματικό περιστατικό στο λύκειο, πριν από κάποια χρόνια:
Ένας πατέρας, στην περίοδο των εξετάσεων του Ιουνίου στο Λύκειο, βλέποντας την κόρη του για μέρες να αγωνιά και να κλαίει στο σπίτι για το αν έχει περάσει τα αρχαία, πήγε στο σχολείο και βρήκε τον καθηγητή, μια εβδομάδα πριν βγουν τα αποτελέσματα
- Κύριε καθηγητά συγνώμη για την ενόχληση αλλά η κόρη μου κλαίει συνέχεια από την αγωνία για το αν έχει περάσει το μάθημα σας, μπορείτε να μου πείτε, μήπως και ηρεμήσει?
- Βεβαίως! απαντά ο καθηγητής και ανοίγει το μπλοκάκι.
Αμέσως μετά συμπληρώνει
- Να συνεχισθεί ο θρήνος, αγαπητέ..
Κάπως έτσι και με το ίδιο ύφος απαντούσαν και απαντούν οι αρμόδιοι υπουργοί στις εκκλήσεις των συνταξιούχων, τώρα και δυο χρόνια.
Φαίνεται ότι το ίδιο τροπάρι θα συνεχισθεί και τον καινούργιο χρόνο.

Όμως τώρα τα δάκρυα των συνταξιούχων στέρεψαν και δυστυχώς για τους ψηφίσαντες τα μέτρα, ξέρουν ότι έρχονται και οι εκλογές.

Εκεί να δείτε κλαυθμούς και οδυρμούς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...