Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ : Οι εξελίξεις

Α: Οι προθεσμίες που είχαν τεθεί, για άμεση απομάκρυνση (μέχρι 02.09.2011) όλων των έργων και επεμβάσεων που έγιναν στον υπό κατάληψη χώρο, με το έγγραφο της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, περνούν άπρακτες.

Β: Όπως δημοσιεύθηκε στις 8/9/2011, στο skai.gr (ΕΔΩ)
¨Συνεχίζουν τις προσπάθειες για να δημιουργήσουν τετελεσμένο στο παράνομο νεκροταφείο Γλυφάδας, ο δήμος και η τοπική μητρόπολη.
Σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Παύλος λειτούργησε στο χώρο και έκανε τρισάγιο για τους οκτώ ενταφιασμένους.
Σε ομιλία του είπε ότι η παρουσία του κόσμου αποτελεί έμπρακτη στήριξη και δήλωσε ότι συγχωρεί εκείνους οι οποίοι χθες, Τετάρτη, επιχείρησαν να τον εμποδίσουν να πάει στο νεκροταφείο και του επιτέθηκαν φραστικά.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο μητροπολίτης Παύλος τέλεσε εσπερινό με αφορμή την πανήγυρη του ναού για τα γενέθλια της Παναγίας, ενώ υπήρξε ένταση με κατοίκους.¨
και (ΕΔΩ)
¨Στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έφτασε η υπόθεση του παράνομου νεκροταφείου της Γλυφάδας ύστερα από την επιστολή που του απέστειλε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, με την οποία ωστόσο καταγγέλλει τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου για «αδιαφορία» και «περιφρόνηση» στα αιτήματά του να τον συναντήσει ή να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσει για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσει η περιοχή που έχει την ευθύνη διαποίμανσής της .¨

Ας ευχηθούμε, προς όλες τις πλευρές, να βρεθεί λύση!
Μην ξεχνάμε! Υπάρχουν και οι ενταφιασμένοι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σΣτην αρχαία Ελλάδα ο ενταφιασμός των νεκρών, ήταν πράξις υψίστου ηθηκού χρέους.Θεορώ ό,τι κατι ανάλογο έπρεπε να ισχύει και στις μέρες μας.Το πρόβλημα είναι γνωστό και παλαιό. Αυτοί που φωνάζουν σήμερα, είναι αυτοί που χρόνια απέφευγαν να βρουν λύση.
Παλαιός Γλυφαδιώτης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...