Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΣΩΠΟΣ: Η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα.

Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να θάψουν το σοβαρό θέμα του ΑΣΩΠΟΥ σε … ¨αυθαίρετο νεκροταφείο¨ ή μαζί με τα ... ¨νοσοκομειακά απόβλητα¨, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Εμείς δεν ξεχνάμε το σοβαρό αυτό πρόβλημα, γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να  κωδικοποιήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ  πλησιάζει η ημέρα για την εξ αναβολής εκδίκαση, μέρους της υπόθεσης του ΑΣΩΠΟΥ, τον Οκτώβριο.

Μεσούντος του θέρους (9/8/2011), όπως είδαμε και διαβάσαμε ΕΔΩ, το εμπιστευτικό πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, για το οποίο είχαν γίνει ήδη πολλές αναφορές σε κάποια ΜΜΕ, φαίνεται ότι κατ’ αποκλειστικότητα εξασφάλισε ο ΣΚΑΙ.
Ας διατυπώσουμε όμως ένα παράπονο!
Όταν δεν υπήρχε το πόρισμα, τότε εκατοντάδες ώρες είχαν αφιερωθεί για την κάλυψη του θέματος του ΑΣΩΠΟΥ. Τώρα με ένα εμπιστευτικό πόρισμα και μάλιστα αποκλειστικό, έγινε μόνο μια καλοκαιρινή αναφορά και …that’s it??
Ας μην προτρέχουμε, ίσως και να το μελετούν ακόμη.

Τι λέει λοιπόν, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα του δημοσιογράφου?
Σταχυολογούμε ορισμένα αποσπάσματα, όμως προτείνουμε να διαβασθεί ολόκληρο το άρθρο:
  • Επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα μετατρέπονται σε «βιοκομπόστ» και διοχετεύονται σε αγροτικές καλλιέργειες, ακόμη και βιολογικές.
  • …. συγκεκριμένες εταιρίες δραστηριοποιούνται στο «ξέπλυμα» βιομηχανικών και τοξικών αποβλήτων, επ΄ αμοιβή, για λογαριασμό πανίσχυρων ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών.
  • …ουσιαστικώς κρατήθηκε, ως απόρρητο πόρισμα, μέχρι τον Νοέμβριο του 2009, οπότε και άρχισαν να φωτίζονται οι πρώτες σκοτεινές πτυχές της, όταν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος το διαβίβασαν (ζητώντας την συνδρομή του), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για περαιτέρω έρευνα
  • Την ανησυχία, μάλιστα, αυτή των επιθεωρητών, επέτειναν ποσότητες διοξινών, που εντοπίστηκαν, από τον «Δημόκριτο» σε δείγμα κομπόστ, που παρήγαγε συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και σε καλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, με την ευχή να μην έχουν περάσει, στην τροφική αλυσίδα.
Και καταλήγει με το ερώτημα:
Παρ΄ όλα αυτά, κανείς(;) δεν γνώριζε(;), ότι η εταιρία δεν έχει άδεια.

Φίλοι αναγνώστες,
μάλλον έχει αρχίσει η επιβεβαίωση των πολλών αναρτήσεων αυτού του ιστολογίου, για το θέμα του ΑΣΩΠΟΥ και τούτο διότι:
Στην πρώτη προφητική ανάρτηση (ΕΔΩ) γράφαμε:
¨Η μόνη σοβαρή πιθανή εξήγηση είναι η ανεξέλεγκτη διάθεση τοξικών αποβλήτων, μετά από ανάμιξη με άλλα μη επικίνδυνα, σε ΧΑΔΑ (…συμμετοχή δημάρχων) ή η διάθεση του τελικού προϊόντος σαν εδαφοβελτιωτικού ή ΚΟΜΠΟΣΤ στους αγρότες , όπως έχει ήδη δημοσιευθεί.¨.
Και σε άλλο σημείο:
¨..Σημειώνεται ότι με βάση τα βιβλιογραφικά στοιχεία και η ύπαρξη διοξινών αιτιολογείται.¨
Σε άλλη ανάρτηση (ΕΔΩ)
¨ερώτημα 2ο : ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Cr(VI)  ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ????? (Η Βιομηχανική ζώνη ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ εγκληματικά για  την περιοχή στα κατάντη)
 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΘΗΒΑ, ΚΩΠΑΙΔΑ, ΒΑΓΙΑ, ΑΥΛΙΔΑ κλπ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟΙ ΥΔΡΟΦΟΡΕΙΣ.¨

Μετά λοιπόν από αυτή την ¨καλοκαιρινή¨ εξέλιξη, ας επισημάνουμε ορισμένα σημεία που θα πρέπει να φωτισθούν
στην πορεία προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη.
  • Ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνας, που εικάζουμε ότι σίγουρα θα πρέπει να ανατέθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, για να εξακριβωθεί εάν οι διοξίνες έχουν περάσει στην τροφική αλυσίδα?
  • Ο ¨γάμος¨ των εταιρειών, στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα, με τις πολυεθνικές, έγινε μετά από ¨προξενειό¨, ¨τυχαία συνάντηση¨, κλπ?
  • Αφού σε προηγούμενες δημοσιεύσεις άλλων ΜΜΕ έχει διατυπωθεί οτι η έρευνα έγινε με τη συνεργασία της Αστυνομίας και το πόρισμα υποβλήθηκε το Νοέμβριο του 2009, ποιος ο λόγος λοιπόν να το ξαναστείλουν το πόρισμα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αφού συμμετείχε εξ αρχής στην έρευνα?
  • Το πόρισμα αυτό έχει σταλεί στον Εισαγγελέα ή ακόμη ερευνάται από την Αστυνομία??
  • Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής έχει ασχοληθεί με το πόρισμα?
  • Οι γνώσεις των ειδικών σε θέματα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ πώς αξιοποιήθηκαν από αυτές τις εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων?

Επειδή γνωρίζουμε ότι:
"Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν η εξουσία έχει άδικο",
γι’ αυτό το λόγο,
σεμνά και ταπεινά, και συμπληρώνοντας το ερώτημα του δημοσιογράφου, υποβάλουμε το παρακάτω κουίζ:
¨Ποια αρχή – εξουσία με οικο - profile, λίγα χρόνια πριν,  βοήθησε στην άμεση επαναλειτουργία επιχείρησης, που κατηγορείται για το σκάνδαλο αυτό και μάλιστα εντός 2 ωρών !!!!!! από την κατάθεση της σχετικής αίτησης, ενώ άλλη αρμόδια αρχή είχε αναστείλει τη λειτουργία της????¨
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...