Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Είμαστε … μια χαρούμενη ατμόσφαιρα


Στην Ελλάδα φαίνεται ότι είμαστε πολύ αγαπημένοι σαν λαός, ειδικά στην περίοδο της έναρξης των καλοκαιρινών διακοπών. Σε καθημερινή βάση κάποιοι θα βρεθούν να σε αποχαιρετήσουν με το ζόρι.
Αφού φορτώσεις τα συμπράγκαλα και ξεκινήσεις για … τον πηγαιμό σε λιμάνι, αεροδρόμιο ή σταθμούς τραίνων, λεωφορείων , διοδίων κλπ, πλήθος κόσμου  παρατεταγμένοι με πολύχρωμα σημαιάκια και πανό σου λένε το ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. Βέβαια την εποχή της κρίσης, είναι σπάνιο το φαινόμενο να βλέπεις αυτοκίνητο φορτωμένο για διακοπές, οπότε αξίζει το χειροκρότημα.
Ενίοτε,  και οι μονάδες της τάξης δημιουργούν ένα ¨νέφος¨ για να κάνουν την ατμόσφαιρα πιο ειδυλλιακή. Κάποιες φορές, έχω συναντήσει μέχρι και τα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας.
Την πρώτη φορά, δεν σας το κρύβω, μπερδεύτηκα. Σκέφτηκα ποιος Celebrity συνταξιδεύει? Μήπως ο Μέσσι? Μήπως ο Ρουβάς? Στο τέλος κατάλαβα ότι είναι για μένα και αναφώνησα με ανακούφιση ¨ποιος είσαι μεγάλε!¨
Τη μια χρονιά κατάφερα να πάω στην Αίγινα, μια άλλη μέχρι τα Παλούκια και φέτος μέχρι τη διασταύρωση Λένορμαν με τη Λ. Αθηνών.
Τέρμα τα σχέδια επί χάρτου για Πόρτο Ρίκο, Πόρτο Λάγος, Πόρτο Καρράς!!!!
Πόρτο Ράφτη αδέρφια !! Άντε και κανένα Πόρτο Γερμενό, αν και χλωμό το βλέπω.
Βέβαια, Όλα αυτά γίνονται στην αναχώρηση.
Και με πιάνει το παράπονο.
Γιατί όταν επιστρέφω μετά τις 15 Αυγούστου, δεν βρίσκεται κανένας να με προϋπαντήσει  και να πεί ¨πίσω ρεεεεε!!! συνέχισε το ύπτιο!!¨ ??
Να σας πω την αλήθεια, φέτος και το Πόρτο Ράφτη μου φαίνεται εξωτικός προορισμός. Γι αυτό, καλού κακού έχω γεμίσει την μπανιέρα με νερό, λίγο αλάτι και δύο σταγόνες ιώδιο. Βάζω και τα μπρατσάκια μου και δις την ημέρα χαλαρώνω. Για να κάνω ατμόσφαιρα, βάζω και στο γυφτοφόν τα νησιώτικα του Πάριου και όλα καλά 
Δόξα σοι ο Θεός.
….. ευτυχώς που δεν πτωχεύσαμε!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...