Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Άλλη μια ημερίδα για τα απόβλητα



Το ΥΠΕΚΑ , σε συνέχεια της διαβούλευσης στο opengov.gr  για το σχέδιο Νόμου-Πλαίσιου «για τα Απόβλητα» και την εναρμόνιση της οδηγίας 2008/98/ΕΚ, διοργανώνει και σχετική ημερίδα στις 18/5/2011.
Το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ
Συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΚ, Έλληνες και ξένοι ειδικοί και οι γνωστοί φορείς ΕΕΔΣΑ, ΣΕΒΙΑΝ, ΠΑΣΕΠΠΕ, ΣΕΚ, WWF – GREENPEACE, ΚΕΔΚΕ, ΣΕΕ, ΣΕΓΜ .
Θα παρουσιασθεί η εμπειρία της διαχείρισης αποβλήτων των πόλεων  του Λονδίνου, της Κοπεγχάγης και της Βιέννης, καθώς και θέματα ανακύκλωσης, βιομηχανικών αποβλήτων, κομποστοποίησης … φυσικά, κ.ά.

Βέβαια αυτή η ημερίδα θα έπρεπε να έχει προηγηθεί της διαβούλευσης, αλλά δεν πειράζει, μικρό το κακό.
Ας ελπίσουμε ότι τώρα, μετά από δεκαετίες και εκατοντάδες ημερίδες και συνέδρια, μέσα από αυτή την εκδήλωση ....θα δοθούν οι απαντήσεις στο ερώτημα για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται τα απόβλητα.
Ευχόμαστε να μην καταλήξει μια ακόμη φιέστα, ενόψη της κατάθεσης του σχεδίου νόμου και για τον οποίο έχουμε μιλήσει ΕΔΩ.

Σημείωση: Λόγω της κατάρτισης και της πολυετούς εμπειρίας των συμμετεχόντων , ίσως η φάση του στρογγυλού τραπεζιού, αποτελεί μια άριστη ευκαιρία να συζητηθούν ανοικτά τα γνωστά θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση αποβλήτων του Ν. Αττικής (Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...